Oktatás

2023.04.27. 09:36

Májusban 22 ezer tablet érkezik az iskolákba a kormány jóvoltából

A kormány 22 ezer tabletet biztosít ingyenesen a tankerületi központok által fenntartott általános iskolák számára, az eszközök májusban érkeznek az intézményekhez – közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Központi Statisztikai Hivatal által a 2022. évi népszámlálás során használt infokommunikációs eszközök az alsó tagozatos tanulók digitáliskompetencia-fejlesztését segítik majd – írták.

A tájékoztatás szerint a tabletek kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja, mind a hatvan tankerületi központ április végéig megkapta az eszközöket, amelyek májusban jutnak el a köznevelési intézményekhez. Az eszközöket nem a tanulók, hanem az intézmények kapják, így több osztály is tudja azokat használni.

Az új tabletek elsősorban azokba az általános iskolába kerülnek, ahol alacsonyabb a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya és ahol az intézmény vállalja, hogy az oktatás során a tableteket rendszeresen használni fogja

– tudatta a Klebelsberg Központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában