Járvány

2023.05.24. 09:05

6 millió 422 ezer a beoltottak, 225 az új fertőzöttek száma, elhunyt 3 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 390 fő, közülük 6 210 852-en a második, 3 905 398-an a harmadik, 425 861-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

MW

Illusztráció/Az asszisztens előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A tájékoztatás szerint a múlt héten 225 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 716-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Az elmúlt héten elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 48 868-ra emelkedett.   

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 151 299, az aktív fertőzöttek száma pedig 2549-re csökkent. Jelenleg 165 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen

– írták.   

Hozzátették: Magyarországon a járvány hosszú ideje mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előzőt.

Stagnál a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 20. héten ismét stagnált.   

A vizsgált minták túlnyomó többségénél stagnálás látható. Csökkenés figyelhető meg Egerben, Kecskeméten és Szegeden, emelkedés egyedül a Budapest környéki agglomerációs településeken tapasztalható.   

Közölték azt is, hogy öt településen - Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Győrben és Szegeden - mérsékelt a vírus örökítőanyagának koncentrációja, míg 17 helyszínen továbbra is az emelkedett tartományba esik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában