Rágalmazás

2023.05.19. 11:51

Álmában sem gondolta Böjte Csaba, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványt

A szervezet vezetője köszönetet mondott a román ügyészségnek és a bíróságnak.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

Álmomban sem gondoltam, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványt, a mi közös nagycsaládunkat! – írta Facebook bejegyzésében Böjte Csaba a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ügyéről szólva.

Az ügy előzménye, hogy jogerősen, gyermekek szexuális bántalmazásáért 28 év letöltendőt kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője. Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője megjegyezte: „az ítélet megvolt, a törvényszék a magányos bűnelkövetőt elítélte, mi végig együttműködtünk a hatósággal, amely se engem, se egyetlen munkatársunkat nem vádolt meg! Tudtommal a szegény gyerekek se vádoltak Szabolcson kívül senki mást! Nekünk sem az ítélkezés, hanem az imádság a dolgunk!” Böjte Csaba szerint a román ügyészségnek és bíróságnak köszönet jár, mert a munkájukat profin elvégezték, „a beteg részt kivették, mint egy daganatot”, de nem roncsolták az egészséges szöveteket, a gyerekeknek otthont adó intézményt.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában