Budapesti Fidesz

2023.05.11. 18:13

Karácsony Gergelyék elszórták a megtakarított pénzt és csődbe vitték Budapestet

Hiába magyarázzák a bukott bizonyítványt Karácsony Gergely főpolgármesterék: elszórták a megtakarított pénzt és csődbe vitték Budapestet - írta a Fidesz budapesti szervezete Facebook-oldalán csütörtökön.

Mw

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Hozzátették: a főpolgármesterék továbbra sem adnak választ arra, "hová lett a pénz", "helyette folyamatos tagadásba burkolódznak", legutóbb Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes "próbálta kimagyarázni a 2019-ben elbénázott reklámtendert" egy rádióinterjúban. 

A Fidesz budapesti szervezete szerint azonban 

Karácsony Gerelynek "2019-es hatalomra kerülésekor a szabályos közbeszerzésen érvényes és nyertes ajánlatot csak alá kellett volna írnia a francia hátterű multinacionális céggel". 

Megjegyezték: a cég a szerződés szerint évente több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna "a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért" 8 éven keresztül. 

"Csakhogy erre a pénzre számunkra a mai napig ismeretlen okból nemet mondott a Karácsony Gergely vezette főváros, kiírta újra ugyanazt a közbeszerzést" - írták. Megjegyezték,

 a megismételt eljárás után "két és félszer kevesebb pénzért vitte el" ugyanaz a cég ugyanazt a tendert. 

Felhívták a figyelmet arra: 

a budapesti költségvetés vesztesége "naponta nagyjából 2,6 millió forint, havonta mintegy 80 millió, évente pedig csaknem egymilliárd forint". 

"Vagyis csak a reklámtenderen 2019 novemberétől mostanáig három és félmilliárd forintot dobtak ki feleslegesen az ablakon a hozzá nem értésük miatt Karácsony Gergelyék. Ebből a pénzből csaknem 35 teljesen új buszt is vehettek volna" - emelték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában