Magyar Honvédelem Napja

2023.05.21. 08:37

Novák Katalin: a honvédség Magyarország függetlenségének, szabadságának és biztonságának garanciája (videó)

Önök Magyarország függetlenségének, szabadságának és biztonságának garanciái – írta a Magyar Honvédelem Napján a 175 éves honvédséget köszöntve Novák Katalin köztársasági elnök.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök (k) és férje, Veres István (j), mögöttük fiaik az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Novák Katalin a Magyar Honvédség főparancsnokaként köszöntötte a honvédeket.

Ma, amikor a szomszédunkban háború dúl, a magyarok még inkább számítanak az Önök szolgálatára, hogy biztonságban tudhassuk hazánkat és családjainkat. Büszkék vagyunk Önökre, és azt kérjük, mindennapi szolgálatuk során tekintsék példának a bátor elődöket, és sose feledjék esküjüket: a Hazáért mindhalálig! Isten éltesse a Magyar Honvédséget és a honvédeket!

– olvasható a Sándor-palota honlapján közzétett köszöntőben.

A köztársasági elnök a közösségi oldalán is köszöntötte a honvédséget és a honvédeket. 

Köszöntöm a 175 éves honvédséget és a honvédeket a Magyar Honvédelem Napján! 

– írta a köztársasági elnök ahhoz a videóhoz, amelyben a nyíregyházi Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium növendékeivel arról beszélget, hogy miért szeretnének katonák lenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában