Zsarolás

2023.06.09. 14:59

Alapjogokért Központ: Brüsszel az illegális migrációból legálisat csinálna

Az egyre brutálisabb orosz-ukrán háború idején is a migránsok Magyarországra erőltetésével van elfoglalva Brüsszel.

MW

Illegális bevándorlók kapaszkodnak a Horgos-Röszke határátkelõhelynél az M5-ös autópályát lezáró kordonokon a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Miközben Európa hosszú idő óta a legnehezebb napjait éli, Brüsszel hatalmával visszaélve ismét kötelező migránskvótát vezetne be. Bár a magyar emberek a 2016-os népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát és az áttelepítéseket, az unió belügyi tanácsa mégis a kötelező migráns-szétosztási mechanizmus megalkotásáról hozott döntést. Hozzátesszük: bármiféle előtárgyalás nélkül, ún. helyben kiosztott javaslatként, ismételten nem az “első biztonságos ország elvére” alapozva.

Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg. Ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, akkor eszükbe nem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte.

Ehelyett segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit. Segítség helyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi. Miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig Brüsszel migránsonként 20.000 euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását. Csak összehasonlításul: Brüsszel hazánknak, és a lengyeleknek is csupán 200 eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe.

Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott. A jelenlegi nehéz időkben az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdenie. Minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak. Brüsszel ehelyett különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát, és azokat a tagállamokat támadják, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, mert a béke pártján állnak, és azokat támadják, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket.

A veszélyes brüsszeli terv, amely a kötelező elosztási mechanizmuson keresztül kívánja szétteríteni a bevándorlókat Európában, egy újabb brüsszeli meghívólevél és bátorítás minden útnak indulni akaró migráns felé: gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely! Vagy mondhatnánk úgy is: Brüsszel az illegális migrációból legálisat csinálna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában