Ünnepi levél

2023.06.02. 10:32

Orbán Viktor: erősödnek a magyar–olasz kapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken levélben fejezte ki jókívánságait az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Giorgia Meloni olasz kormányfőnek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor és Giorgia Meloni

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor – mint írta – örömmel állapította meg, hogy a jelenlegi, különösen kiélezett nemzetközi helyzetben Magyarországot ismerő és értő, az európai keresztény értékeket védő olasz  kormányfővel dolgozhat együtt olyan rendkívüli kihívások megoldásán, mint a bevándorlás és az energiaválság.

„Az elmúlt időszakban megvalósuló kétoldalú magas szintű látogatások egyértelműen jelzik kapcsolataink intenzitásának erősödését” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: együttműködésünk bővítése új távlatokat nyit védelmi, gazdasági és kulturális területen is.

Meggyőződésem, hogy következetes munkával és közös erővel számos eredményt érhetünk el a jövőben az országaink számára kiemelt jelentőséggel bíró ügyekben

– zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában