Ország-világ

2021.03.11. 10:48

A baloldal ideológiai támadásai szétverik Európát

„A baloldal folyamatos ideológiai hadviselése a kelet-közép-európai országok ellen megosztja és szétveri Európát” – mondta el Hidvéghi Balázs a nagyobbik magyar kormánypárt EP-képviselője az Európai Parlament magyar, lengyel és szlovén médiahelyzetről tartott vitáján felszólalva. A képviselő szerint előbb-utóbb minden olyan jobboldali kormány a baloldal támadásainak célpontjává fog válni, amely bátran és határozottan kiáll értékeiért.

Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Európai Parlament plenáris ülése a magyar, a lengyel és a szlovén médiahelyzetről vitázott szerda délután Brüsszelben. A vita eredetileg csak Lengyelországról szólt volna, de a baloldali frakciók kezdeményezésére a Klubrádióra hivatkozásul (a magyar ellenzéki rádió frekvenciáját nem hosszabbították meg automatikusan a rádió ismételt jogsértései​ miatt – a szerk.) a magyar, majd később a szlovén helyzetet is napirendre tűzték – írja a V4NA .

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője rámutatott, hogy

a Klubrádió ügye újabb mondvacsinált, politikai hisztériakeltés.

– A magyar baloldal aknamunkájának köszönhetően a teljes európai színtéren megindult a jól ismert rágalomhadjárat. A jelek szerint ebben, sajnos, az Európai Bizottság biztosa, Vera Jourová is kiváló partner – emelte ki Hidvéghi.

– Magyarországon a jogszabályok alapján történik a rádiófrekvenciák elnyerése. A jogszabályokat pedig sem a hatóság, sem a Klubrádió nem kerülheti meg. Az, hogy a frekvencia automatikus megújítására nem került sor, kizárólag a Klubrádió ismételt jogsértéseinek következménye.

Az új frekvenciapályázat pedig jelenleg is zajlik, melyben immáron a Klubrádió az egyetlen érvényes résztvevő

– mondta az EP-képviselő.

– Aggodalomra inkább Niedermüller Péter volt szocialista EP-képviselő, jelenlegi kerületi polgármester lépései adnak okot, aki

azért akarja ellehetetleníteni Európa egyetlen zsidó közösségi televíziója, a Heti TV működését, mert az nem hajlandó az ő politikai céljaihoz asszisztálni.

Az EP baloldali frakcióitól ez ügyben nem hallottunk tiltakozó hangokat – tette hozzá Hidvéghi. Aki szerint általános tendencia, hogy

ha egy jobboldali kormány nem fél kiállni az értékei mellett, akkor a brüsszeli baloldal mondvacsinált indokokkal azonnal megtámadja.

Magyarország és Lengyelország mellett így most már Szlovénia ellen is folynak a támadások.

– Ami itt zajlik, az Európa intézményes megosztása és szétverése.

A baloldali politikusok és az uniós intézmények hidegháborús légkört alakítanak ki

azzal, hogy folyamatos ideológiai és politikai támadásokat indítanak a kelet-közép-európai országok ellen. Ez pedig nem Európa, hanem Európa ellenségeinek érdeke – hívta fel a figyelmet a fideszes EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban, 2019. július 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában