A közterületen élés tilalma

2018.10.15. 15:36

A DK a hajléktalanság felszámolására szólítja fel a kormányt

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály végrehajtására szánt pénzt inkább fordítsák a hajléktalanság felszámolására.

A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján nyilvánvalónak nevezte, hogy sem a szociális ellátórendszer, sem a rendőrség nincs felkészülve a hétfőtől hatályos szabályozás szakszerű és embersége végrehajtására.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 15-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A törvény nem európai, nem keresztény és nem megoldani akarja a hajléktalanság problémáját, hanem be akarja tiltani a jelenséget – jelentette ki Arató Gergely. A DK sem akarja, hogy az emberek az utcán éljenek, de az nem megoldás, ha begyűjtik a hajléktalanokat és elveszik a tulajdonukat – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában