Ország-világ

2020.12.02. 11:08

A koronavírus halálos áldozatain gúnyolódik a baloldali kamuvideó álmentőse

A tavasszal országos botrányt okozó baloldali kamuvideó álmentőse hiába bukott le megalázó módon hazugságaival, újra a kormány járványügyi intézkedései ellen próbál hergelni. Németh Athina többek közt a koronavírus áldozatain gúnyolódik.

Az Origo egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét arra, hogy a tavasszal ordító hazugságaival lebukó baloldali álmentős, Németh Athina – aki egyébként most éppen Alföldi Róbert fényképét állította be kezdőképként – Facebookon tovább folytatja a hazugságkampányt.

Képtelen abbahagyni a gyűlölködést

„KÓRHÁZBAN! Drága Liza nővérke. Úgy kedvelem magát. Ígéri, hogy meglátogat engem, ha kikerülök innen? – Jaj, nem is tudom, Béla. Nem nagyon szeretek a temetőben járkálni” - osztotta meg saját készítésű, ízléstelen mémjét az álmentős. A képen ráadásul egy felismerhető nővér van – ezért nem is közölték.

A ritka ízléstelen bejegyzés azt mutatja, hogy

a baloldal továbbra is azért szurkol és dolgozik, hogy a járvány elleni közös védekezés sikertelen legyen.

Szabó Tímea és Korózs Lajos felfedezettje nem állt meg itt, hanem egyenesen a járvány elleni küzdelem első számú arcát, Müller Cecília országos tisztifőorvost is megpróbálta kigúnyolni.

Németh Athina beágyazottságára a baloldalon jellemző, hogy Facebook-ismerősei között mondhatta Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció elnökét; Demszky Gábor korábbi főpolgármestert, Magyar Bálint volt oktatási minisztert és Wittinghoff Tamást, Budaörs baloldali polgármesterét is.

Megtervezett lejárató akció

Németh Athina neve akkor lett ismert, amikor Korózs Lajos parlamenti képviselő mellett főszereplője volt az MSZP júniusi kamuvideójának. Az addig ismeretlen nő mentősnek kiadva magát olyan, már első hallásra is feltűnő hazugságot állított, miszerint a kórházak kiüresítése miatt a hazaszállított betegek kilencven százaléka meghalt.

Gyorsan kiderült, hogy

az álmentős hazugságaira egy nemzetközi lejárató kampány épült.

Az Origo írta meg elsőként, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője Korózst is megelőzve mondta vissza Németh minden alap nélküli állításait. „Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt” – jelentette ki a politikus napirend előtti felszólalásában még április 27-én.

Itt még közel sem lett vége a történetnek, ugyanis a valóságot teljességgel mellőző állítások mindenféle kontroll nélkül mentek végig a külföldi médián. Egy gyors Google-kereséssel az látható, hogy olyan lapok, szervezetek vették át Németh mondatait, mint

  • a Financial Times,
  • az Euronews,
  • az NBC News,
  • vagy éppen a Soros György-féle Human Rights Watch.
  • Annak ellenére, hogy – mint kiderült – Németh sem az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), sem a betegszállító cégeknél nem dolgozott mentősként, sőt, még annál a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem alkalmazták, amit munkahelyeként mutatott be.

    Mindez azonban nem térítette el céljaitól a Soros-féle Helsinki Bizottságot, akik az álmentősnő állításai alapján perelték be Magyarországot a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságánál. Ez olyan szempontból nem volt meglepő, hogy a nő és a szervezet között egyfajta munkakapcsolat alakult ki.

    Korózs Lajos egyébként az álmentős botrány után folytatta a hazudozást: ahogy beszámoltunk róla, később hamis statisztikát közölt a koronavírus áldozatairól.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában