Járvány

2021.11.23. 14:49

A kötelező védőoltás bevezetését fontolgatja Csehország

Az ország miniszterelnöke elárulta: a kormány az idősek és a magas kockázatú szakmákban dolgozók kötelező védőoltását fontolgatja. Az Egészségügyi Minisztérium szakmai szervezetekkel együttműködve már neki is látott egy javaslat kidolgozásához.

Fontolgatja a cseh kormány a kötelező védőoltás bevezetését a 60 év felettiek és a magas kockázatú szakmákban dolgozók számára – írja a radio.cz nevű portál nyomán a V4NA, Andrej Babis miniszterelnököt idézve. Az ügyvezető cseh kormányfő erről újságíróknak beszélt, mielőtt a visegrádi csoport budapesti találkozójára utazott.

Andrej Babis a hírt Twitter oldalán is megerősítette. Posztjában a kormányfő azt írja, hogy az Egészségügyi Kockázati Tanácsban megállapodtak abban, hogy az Egészségügyi Minisztérium szakmai szervezetekkel együttműködve javaslatot dolgoz ki a kiválasztott foglalkozási csoportok, illetve a 60 év feletti idősek kötelező védőoltására. “Őket kell prioritásként megvédenünk”, nyomatékosította Babis Twitter-oldalán.

A radio.cz cikke szerint Adam Vojtěch egészségügyi miniszter azt mondta, hogy

az idősek mellett az orvosok, az ápolók, a rendőrök, a katonák és a tűzoltók számára szeretnék bevezetni a kötelező oltást.

A cseh kormány korábban ismét szigorításokról döntött: hétfőtől kezdve az országban bevezették az úgynevezett bajor modellt, amely a Covid-mentesség igazolására nem fogadja el a teszteket. Hétfőn 14 480 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi szűrések az országban, kórházban 5434 koronavírusos beteget kezelnek. Utoljára április közepén voltak ennyien kórházban Csehországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában