Gyász

2018.12.17. 07:28

A merénylet áldozataira emlékeztek Strasbourgban

Vasárnap este megtelt emberekkel a francia város szívében fekvő Kléber tér, amely nem messze található attól a helytől, ahol a lövöldöző tüzet nyitott áldozataira.

People light-up candles and deposit flowers during a gathering around a makeshift memorial at Place Kleber, in Strasbourg, on December 16, 2018 to pay a tribute to the victims of Strasbourg's attack. - Four people were killed and 12 wounded when a lone gunman, identified as Cherif Chekatt, 29, opened fire on shoppers near the Christmas market, on December 11, 2018, according to French officials. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Sebastien Bozon

A múlt heti merényletben öten haltak meg. Az ötödik halálos áldozat, egy lengyel férfi vasárnap halt bele sérüléseibe. A halottak között van thaiföldi turista és olasz újságíró is, aki az Európai Parlamentről tudósított.

Az egyórás megemlékezés tapssal ért véget, majd a tömeg elénekelte a francia himnuszt.

„Az, hogy szombaton rengetegen látogattak ki a karácsonyi vásárba, arról tanúskodik, hogy elkötelezettek vagyunk azok mellett az értékek mellett, amelyek együttélésünk alapjai, és amelyek mellett kiállunk mindenkivel szemben, aki szembeszáll velük”

- hangoztatta a rendezvényen Roland Ries, a város polgármestere.

Magát a lövöldözőt több napos hajtóvadászat után, csütörtökön lőtték agyon a rendőrök. A támadást jelenleg is vizsgálják. Az előállított hét emberből viszont már csak egy van rendőri őrizetben. Szüleit és két testvérét kihallgatták és elengedték, és vasárnap két másik embert is szabadon engedtek, mert a hatóságok nem találtak rájuk nézve terhelő bizonyítékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában