súlyos helyzet

2018.12.27. 13:01

A tűzoltók is felvették a harcot a légszennyezés ellen Újdelhiben

A kivezényelt egységek a magas épületek tetejéről fecskendeznek vizet a levegőbe hogy segítsék a nagymennyiségű porszemcse leülepedését, és oltják a nagy melegben kigyulladt szeméthegyeket.

Újdelhiben december 22-én mérték a legnagyobb légszennyezettséget.

A felkerekedett szél szerdára ugyan valamelyest felfrissítette a szálló porral telített levegőt, de annak szintje még így is 13-szor haladja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által még egészségesnek tartott mértéket.

Az indiai kormány felszólította a lakosságot maszk viselésére és a sporttevékenység kerülésére kültéren. Betiltották a 10 évesnél idősebb dízel gépkocsik használatát, és elrendelték, hogy az építkezések fölé vonjanak védőponyvát, hogy a szálló por ne borítsa be térségüket.

Indiában a légszennyezés elsődleges forrásai a dízel gépkocsik, a széntüzelésű erőművek és a tarlóégetés. A száraz nyarakon rosszabb a helyzet, és különösen ha a szél elül, az Újdelhit övező síkságra rátelepedik a szennyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában