Ország-világ

2021.08.20. 14:50

Áder János: nem vesztettük el a jövő formálásának képességét

A világjárvány idején a kultúra, a tudomány eredményei, a művészet, a kutatók munkája mutatta meg, hogy nem vesztettük el a jövő formálásának képességét. Erről Áder János beszélt pénteken az Országházban a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepén adják át.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kimagasló teljesítmények mutatták meg, hogy az ember legszebb nemes vállalásai – témájuktól, szakterületüktől függetlenül – a küzdelmes koroknak is értelmet adnak. Hogy a helytállás módjai sokfélék – hangsúlyozta a köztársasági elnök.

A Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a magyar érdemrendek átadását – tavalyhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt halasztották március 15-ről az augusztus 20-i nemzeti ünnepre.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában