Szélsőséges időjárás

2019.04.09. 20:01

Áldozatokat is követelt a Rio de Janeiróra zúduló heves eső

Özönvízszerű eső csapott le kedden Brazília második legnagyobb városára, amelynek következtében legalább három ember életét vesztette.

Rio de Janeiro, 2019. április 9. Tûzoltó egy árvíz által elöntött alagút lejáratánál Rio de Janieróban 2019. április 9-én. Az árvizek következtében legkevesebb három ember életét vesztette, több iskolában szünetel a tanítás. MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao

Forrás: MTI

Fotó: EPA/EFE/Marcelo Sayao

Rióban káosz alakult ki, a polgármesteri hivatal szükségállapotot hirdetett. A polgármesteri hivatal közleménye szerint két felnőtt nő meghalt, amikor a város egyik szegénynegyedében található otthonukat maga alá temette egy sárlavina, egy férfi pedig megfulladt a város másik részén.

A heves esőzés hétfő este kezdődött, és kedd délig nem enyhült.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint Rio de Janeiro egyes részein több mint 21 centiméter csapadék hullott le négy óra alatt, ami a háromszorosa az átlagos áprilisi csapadéknak.

A város polgármestere, Marcelo Crivella keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: „ezek az esőzések teljesen rendellenesek az évnek ebben a szakaszában, senki nem számított most ennyi esőre”.

A polgármesteri hivatal hétfő éjjel szükségállapotot hirdetett. A városban több helyen kellett kimenteni autóba szorult vagy utcán rekedt embereket.

Rio de Janeiro utcái kedden a szokásosnál csendesebbek voltak, mivel csaknem az összes iskola zárva maradt, és sokan nem indultak el a munkahelyükre.

Az elmúlt két hónapban ez volt a második nagyobb vihar a brazíliai városban. Februárban legalább heten vesztették életüket a Rio de Janeiróra lecsapó heves esők és az azokat követő áradások következtében.

Borítókép: Tűzoltó egy árvíz által elöntött alagút lejáratánál Rio de Janieróban 2019. április 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában