elővigyázatosság

2019.05.05. 18:08

Átvizsgálták az iskolákat Srí Lankán

Hétfőn újraindul a tanítás az oktatási intézményekben.

A Sri Lankan bomb disposal squad officer uses a sniffer dog to check for explosives at a school in Colombo on May 5, 2019, ahead of the reopening of all public schools after an extended Easter holiday. - Sri Lanka ordered tens of thousands of security personnel to secure public schools ahead of their reopening on May 6, officials said, following the Easter suicide bombings. (Photo by ISHARA S. KODIKARA / AFP)

Forrás: ISHARA S. KODIKARA / AFP

Srí Lankán a biztonsági erők több tízezer tagja vizsgálta át vasárnap az iskolák területét robbanószerek után kutatva, hogy a tanintézmények másnap biztonságban kezdhessék meg ismét működésüket – közölték a helyi hatóságok.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és mintegy 500-an megsebesültek. Azóta szünetelt az oktatás a szigetországban.

A hatóságok vasárnap közölték azt is, hogy mintegy 10 900 iskola körül hoztak létre különleges biztonsági övezeteket. A rendőrség egyik szóvivője hangsúlyozta: katonák és rendőrök fésülték át „az iskolák területét és a környező térségeket”, így szavatolva, hogy a diákok biztonságban térhessenek vissza tanulmányaikhoz.

Míg a világi iskolák hétfőn újranyitnak, a katolikus oktatási intézmények továbbra is zárva tartanak. Ezt Malcolm Randzsit, Colombo érseke jelentette be még csütörtökön keltezett, egyházi tisztségviselőknek címzett levelében, amelyben arról írt, hogy külföldről olyan értesüléseket kapott, miszerint merénylet készül egyházi célpont ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában