tűzharc után

2020.08.08. 15:45

Autóba rejtett pokolgép ölt meg szomáliai katonákat

Autóba rejtett pokolgép robbant fel szombaton Mogadishuban, Szomália fővárosában egy katonai támaszpontnál, megölve legkevesebb nyolc katonát – tudatta a helyi rendőrség.

Az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet jelentkezett a támadás elkövetőjeként, amelynek 14 sebesült áldozata is van. Egy szemtanú szerint a robbanást követően tűzharc tört ki.

Abdullahi Mohamud, aki tisztként szolgál a bázison, úgy vélte, hogy öngyilkos merénylő robbanthatta fel az autóba rejtett robbanószerkezetet. Ezt erősíti meg az al-Shabaab nyilatkozata is, melyben a terroristák azt állítják, hogy „sikeres vértanú műveletet” hajtottak végre az „istentelenek” egyik bázisa ellen.

Szomáliában lassan 30 éve szinte teljes a káosz, amióta az ellene összefogó hadurak 1991-ben megdöntötték az országot több mint két évtizeden át irányító Sziad Barre hatalmát, majd az ország polgárháborúba süllyedt. Az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab 2008 óta több-kevesebb sikerrel harcol az ország nemzetközileg elismert kormányának megbuktatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában