természeti katasztrófa

2018.09.14. 21:47

Az ENSZ fokozza támogatását az áradások sújtotta Észak-Koreának

Több ezer ház rongálódott vagy semmisült meg az augusztus végi heves esőzések kiváltotta árvizekben.

Többtucatnyian meghaltak és meghaladja a tízezret is az áradások miatt az elmúlt hetekben otthonaikból elmenekülni kényszerült emberek száma Észak-Koreában. a világszervezet humanitárius ügynökségei a támogatás fokozását tervezik, miután Phenjan a hét közepén nemzetközi segítségért folyamodott – közölte az ENSZ pénteken.

Több ezer ház rongálódott vagy semmisült meg az augusztus végi heves esőzések kiváltotta árvizekben Észak- és Dél-Hvanghe tartományokban – mondta Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár szóvivője New Yorkban.

A világszervezet és a phenjani vezetés közös értékelése szerint a katasztrófa sújtotta területen lévőknek mindenekelőtt élelmiszerre, ivóvízre, közegészségügyi szolgáltatásokra és fedélre van szükségük.

Az ENSZ már folytat különböző humanitárius projekteket Észak-Koreában, ahol megítélése szerint több mint 10 millió ember, vagyis a lakosság 40 százaléka szorul rá segélyszállítmányokra. A világszervezet adataiból kitűnik, hogy minden ötödik észak-koreai gyerek alulfejlett az alultápláltság miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában