parlament

2017.08.20. 14:59

Az iráni parlament egy kivétellel jóváhagyta Róháni miniszterjelöltjeit

A törvényhozás a nemrég újraválasztott Róháni 17 miniszterjelöltje közül 16-ot hagyott jóvá.

Az iráni parlament egyetlen kivétellel jóváhagyta vasárnap Haszan Róháni elnök miniszterjelöltjeit, köztük 25 éve az első olyan védelmi minisztert, aki nem kötődik a Forradalmi Gárda elitalakulathoz, illetve Mohamed Dzsavád Zaríf külügyminisztert, aki az iráni delegációt vezette a nagyhatalmakkal 2015-ben megkötött nukleáris megállapodás tárgyalásain.

A törvényhozás a nemrég újraválasztott Róháni 17 miniszterjelöltje közül 16-ot hagyott jóvá.

Ráadásul amellett, hogy Amir Hatami tábornok védelmi miniszterjelölt nem kötődik a Forradalmi Gárdához, ő kapta a legtöbb szavazatot az összes jelölt közül. Az ő személyének jóváhagyása azt jelzi az AP hírügynökség szerint, hogy mind az elnök, mind a törvényhozás pragmatikusan áll ahhoz, hogy ellenőrzés alatt tartsa az ország és a nagyhatalmak közötti feszültséget.

A Forradalmi Gárda közvetlenül Ali Hamenei ajatolláh legfőbb politikai és vallási vezető irányítása alatt áll, és hadihajóinak gyakran van konfliktusa amerikai hadihajókkal a Perzsa-öbölben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában