családi pótlék

2017.08.19. 14:23

Az LMP szerint a kormány cserben hagyja az egyszülős családokat

Mivel a kormány nem nem támogatta az ellenzéki párt témában készített javaslatcsomagját, cserben hagyta a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket – mondta Ábrahám Júlia szombaton Budapesten.

Az LMP elnökségi tagja felhívta a figyelmet: az egyszülős családok 62 százaléka él szegénységben, amin jelentősen javíthatna a tíz éve változatlan mértékű családi pótlék emelése.

Kiemelte, arra tettek javaslatot, hogy a családi pótlékot emeljék 20 ezer forintra az egy gyermeket nevelő egyedülálló szülők esetében, a kabinet azonban megkeresésükre nem támogatta ezt az elképzelést.

Az LMP emellett úgy tűnik, hiába kezdeményezte a tartásdíj-megállapítás „ezer sebből vérző rendszerének” módosítását, mivel a kormány nem kíván belenyúlni a rendszerbe, indokolt esetekben lehetővé téve például a vagyonosodási vizsgálatok elrendelését – fejtette ki.

Ábrahám Júlia fájónak nevezte azt is, hogy a kabinet nem támogatta a nagycsaládosoknak járó támogatások kiterjesztését a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában