Ország-világ

2020.12.27. 08:39

Az Újpesten megkéselt hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje

December 24-én egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrök egyikére támadt egy hangoskodó férfi, aki késével többször megszúrta az egyik rendőrt.

A sebesült rendőr életveszélyes állapotba került, ezért a kórházba szállítást követően rögtön megműtötték.

A támadót a rendőr járőrtársa lelőtte.

“Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó”

- mondta Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki tudja, hogy olykor nekik is szükségük van segítségre, ezért számos alkalommal nyújtott már támogatást a járőröknek, valamint a szolgálat teljesítése közben hősi halált halt rendőrök és honvédek családjainak.

Szerencsére a most megsérült rendőrt már felébresztették a mélyaltatásból és a körülményekhez képest jól van, de munkába állásához még időre van szükség.

Ezt az időt szeretné könnyebbé tenni a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett Mága Zoltán hegedűművész, aki a január 1-jei online

Újévi Koncertjének bevételéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és hős járőr társának,

aki a támadóra több lövést leadva mentette meg kollégája életét.

A nagylelkű kezdeményezéshez a “szolgálat teljesítés közben” Alapítvány is csatlakozott – aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja – további 500.000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában