Vértanúság

2021.08.28. 13:40

Azonnal kivégzik a hitük mellett kitartó keresztényeket a tálibok

Megnézik az emberek telefonjait, és ha bármilyen keresztény tartalmat találnak rajta, azonnal megölik a bűnösnek ítélt személyt.

Taliban fighters stand guard along a roadside near the Zanbaq Square in Kabul on August 16, 2021, after a stunningly swift end to Afghanistan's 20-year war, as thousands of people mobbed the city's airport trying to flee the group's feared hardline brand of Islamist rule. (Photo by Wakil Kohsar / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Wakil Kohsar

Kémeket és informátorokat használnak a tálibok annak megállapítására, ki tért át a keresztény hitre – világít rá a rendkívüli helyzetre a közel-keleti és észak-afrikai hívőknek műsorokat sugárzó SAT-7 keresztény műholdas csatorna a V4NA hírügynökség beszámolója szerint.

„Megbízható forrásokból tudjuk, hogy a tálibok megnézik az emberek telefonjait, és ha bármilyen keresztény tartalmat, például egy letöltött bibliát találnak rajta, azonnal megölik az általuk bűnösnek ítélt személyt. Jelenleg hihetetlenül veszélyes az afgán keresztények számára bármilyen, a kereszténységgel kapcsolatos tartalmat birtokolni, mivel a táliboknak mindenhol vannak kémeik és informátoraik”

- nyilatkozta szinte közvetlenül a tálib hatalomátvétel után a Religion News Service portálnak a csatorna amerikai elnöke, Rex Rogers.

Egy afgán keresztény a Nemzetközi Keresztény Szervezetnek nyilatkozva elmondta: tisztában van az afgán keresztényeket fenyegető veszéllyel.

„Minden hozzám hasonló, muszlim hátterű hívő, aki áttért a kereszténységre, ismeri a megtérés következményeit. Az iszlám, a Korán és a Hadísz is nagyon világosan elmondja, hogy mi történik ilyen esetekben. Ha a hitelhagyók nem bánják meg bűnüket, nincs kegyelem”

- mondta a név nélkül nyilatkozó keresztény afgán.

A tálibok sok esetben nem is rejtik véka alá valós szándékaikat. Egy Muhammed Arif Musztafa nevű tálib parancsnok újságíróknak nyilatkozva így fogalmazott:

„Meggyőződésünk, hogy egy napon a mudzsahedin (a harc, amit Allah, illetve az iszlám közösség nevében folytatnak – a szerk.) győzelmet arat, és az iszlám törvények nem csak Afganisztánban, hanem az egész világon érvényesek lesznek majd. Nem sietünk. Hisszük, hogy ez egyszer eljön. A dzsihád az utolsó napig tart.”

Borítókép: Tálib harcosok egy afganisztáni ellenőrzőpontnál 2021. augusztus 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában