könnyelműség

2018.07.30. 22:54

Bajba jutott magyar kirándulókat mentettek meg Romániában

Hegyi-, illetve barlangi mentők segítségére szorult hétfőn két bajba jutott magyarországi turista, akik egy sziklán rekedtek a Krivádiai-szurdokban.

A Hunyad megyei hegyi mentőszolgálat arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy egy 55 éves férfi és 15 éves lánya megfelelő felszerelés nélkül indult el a szurdok egy nehezen megközelíthető részét megnézni, és két vízesés között a hirtelen megáradó víz elől menekültek fel egy sziklára, amelyről már nem tudtak lejönni. Szerencséjükre volt mobilhálózati lefedettség és így segítséget tudtak kérni. A mentőalakulatok kötelek és mentőmellények segítségével hozták le őket a szikláról.

A Krivádiai-szurdokot csak vízben haladva lehet megközelíteni, és a patak szintje normális esetben is helyenként meghaladja az egy métert. A patak hirtelen megduzzadását valószínűleg egy, a hegy magasabb régióiban hirtelen lezúduló zápor okozta, a szurdokban viszont az áradás pillanatában sütött a nap – közölte a mentőszolgálat.

A Fogarasi havasokban egy másik magyar állampolgárságú, 67 éves férfi segítségére sietett a Brassó megyei csendőrség. A férfi jobb lábán sérült meg és képtelen volt folytatni útját a völgy felé. A férfit a nagyvisti menedékháztól a hegyi csendőrök hozták le a szombatfalvi őrházhoz, ahol átvette őt a SMURD rohammentő szolgálat, és Fogaras városba vitte – tájékoztatta az Agerprest a csendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában