Ostrom alatt áll Európa

2020.10.24. 21:49

Bakondi: továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

A magyar-szerb határon is jelentős az illegális bevándorlók száma.

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a magyar-szerb határon is jelentős az illegális bevándorlók száma. Tájékoztatása szerint az idén már 320 embercsempészt fogtak a tavalyi 150-nel szemben.

Emellett a több mint 28 ezer idén elfogott határsértő is azt jelzi, hogy a magyar-szerb, a magyar-román, esetenként a magyar-horvát határ is az embercsempészek által kedvelt útirány – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar határon épített kerítés komoly akadályt jelent a migránsok számára, ezért kívánják elkerülni járműveken vagy aláásott alagutakkal.

Ez indokolja azt, hogy a műszaki akadályt mélységben, a kerítés alatt több helyen is meg kell hosszabbítani – mutatott rá.

Bakondi György arról is beszélt: a Vajdaságban a lakosság fél, a közbiztonságra súlyos negatív hatást jelentenek az ott tartózkodó illegális migránsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában