Nemzeti ünnep

2018.03.14. 13:16

Balog Zoltán: Magyarország akkor gyarapodik, ha független

A magyarok azt gondolják, ha maguk intézhetik az ügyeiket, vagyis szuverének és függetlenek, akkor tud az ország gyarapodni és erősödni - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából.

Budapest, 2018. március 14. Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepségen, a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átadásán az Országház Vadásztermében 2018. március 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Balog Zoltán a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átnyújtása előtt arról beszélt, hogy ha a nemzet kezébe veheti sorsa irányítását, akkor képes talpra állni, építkezni és lehetetlen körülmények között is növekedni. Ebben a központi szerep mindig a kormányzatoknak jut, azonban a kormány munkája önmagában nem elég, szükség van hozzáértő, elkötelezett, bátor emberekre, akik a maguk területén kiemelkedőt alkotnak. Ilyen emberek a díjazottak, akiknek a munkája túlmutat önmagukon, több és magasabb rendű, mint ők – fogalmazott a miniszter.

Hangsúlyozta, a szabadság kivívása, megszerzése és az építkezés összetartozik, azonban nem mindegy, hogyan és milyen okból, célból harcolunk a szabadságért.

Aki tudja, hogy „a szabadság lényege nem a valamitől való szabadság, hanem a valamire való szabadság”, az később méltó tartalommal tudja majd megtölteni azt. A márciusi ifjak és a honvédsereg katonái tudták, miért küzdenek, így harcuk irányt mutathat ma is

- mondta, hozzátéve, a magyarok ugyanazért küzdöttek 1848-ban, 1956-ban és 1989-90-ben is, és 1848 igazságáért ma is meg kell küzdeni.

Balog Zoltán azt hangoztatta, hogy a szabadság nem egyszerűen keret, amellyel mindenki azt kezd, amit akar, hanem „ihlet”, magatartásforma, és a szabadság mindig az emberen belül kezdődik, hiszen belső szabadság nélkül nincs külső szabadság.

Borítóképünkön Balog Zoltán emberi erőforrásokért felelős miniszter beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére az Országház Vadásztermében tartott kitüntetésátadó ünnepségen 2018. március 14-én.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában