cambrilsi hős

2017.08.20. 17:08

Barcelonai gázolás – sokkot kapott a merénylőket lelövő rendőr

Az El Mundo riportja szerint a rendőr maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.

Súlyos emocionális sokkot szenvedett az a katalán rendőr, aki lelőtte a cambrilsi terrotámadás négy elkövetőjét – adta hírül vasárnap az El Mundo spanyol napilap.

A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget. A rendőr rálőtt és megölt négy férfit az öt elkövető közül, akik fegyverekkel és késekkel felfegyverkezve akartak támadást elkövetni a Barcelonától 170 kilométerre délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai terrorcselekmény után, amelyben 13 ember vesztette életét és több mint 120 megsebesült.

A katalán rendőrség tisztje azután cselekedett, hogy Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton és megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, miközben minden útjukba kerülő embert megpróbáltak elütni, majd amikor gépkocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

A helyzet súlyosságát felismerve a rendőr, akit „fegyverhasználatban rendkívüli képességekkel és gyors döntéshozó képességgel” jellemeztek, lelőtt négy terroristát, így megakadályozta, hogy azok újabb halálos áldozatokat szedjenek.

Az El Mundo riportja szerint a rendőr maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a kilétét, mivel ezt létfontosságúnak tartják családja védelmének érdekében, tartva a dzsihadista csoportok megtorlásától.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek. Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, a hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik elmenekült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában