15 milliót tett le

2019.06.13. 12:55

Befizette az óvadékot, szabadul az ukrán hajóskapitány

A kapitány nem hagyhatja el Budapestet, nyomkövetőt kell hordania és hetente kétszer jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál.

Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig – tették hozzá.

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál – áll a közleményben.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában