Valahol Európában

2018.03.25. 13:53

A bevándorlásra épült egy nigériai szexhálózat

A spanyol rendőrség leleplezte a migránsmaffiát.

ITALY, Palermo: Women and children are among the scores of migrants arriving to Sicily after attempting to cross the Mediterranean Sea on July 25, 2015. The majority of the migrants hail from from Sudan, Eritrea and Syria. They were taken to port in Palermo by a Norwegian vessel, which is participating in the European Union rescue efforts in the Mediterranean. - CrowdSpark/ANTONIO MELITA

Kiszabadított 39 nigériai nőt egy bűnözői hálózat kezéből a spanyol rendőrség. Az Europol jelentése szerint az áldozatokat Nigériából csempészték be az országba, ahol embertelen körülmények között tartották őket – adta hírül a Magyar Idők.

A rendőrök összesen 89 embert tartóztattak le az akció során, köztük egy vélhetően híres, bár meg nem nevezett nigériai lemezlovast. Őt azzal vádolják, hogy az embercsempészetben segített a csoportnak, és megszervezte a prostitúciós hálózatot Spanyolországban.

A rendőrség úgy bukkant a bűnözők nyomára, hogy egy fiatalkorú nő bejelentést tett, azt állítva, fogvatartói varázslással próbálták rávenni a prostitúcióra. A lányt társaihoz hasonlóan Nigériából hozták Európába, beszámolója szerint Líbián és Olaszországon keresztül utazott az ibériai országba.

A BBC brit közszolgálati adó szerint a mostani rajtaütés vádlottai kapcsolatban állhatnak a 2016-ban kipattant Supreme Eiye Confraternity (SEC) üggyel. Ez a szervezet Európa, Afrika és a Közel-Kelet több városában tart fenn központokat, ezek között kábítószert és nőket mozgat az igényektől függően. A SEC felszámolása érdekében az Europol szerint 41 spanyolországi házat és egy brit helyszínt vizsgáltak meg, de a gyanú szerint ma is működik a hálózat. A SEC Nigéria egyik legbefolyásosabb bűnözői csoportja, egyike azon szektaszerű diákcsoportoknak, amelyek egyetemi hallgatókból állnak, és erőszakos cselekményeket hajtanak végre mindenütt, ahol tagjaik működnek.

Borítóképünk illusztráció, rajta afrikai nők szállnak le egy bevándorlókat mentő hajóról Palermo kikötőjében

Forrás: Antonio Melita / Crowdspar / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában