rossz döntések

2021.09.18. 07:05

Biden jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot az amerikai hírszerzés volt vezetője szerint

A következő három év egyik legnagyobb kihívása az lesz, hogy van egy elnökünk, aki nem hallgat a hírszerzésre. Az információink kristálytiszták voltak azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni Afganisztánban, ha feltételek nélkül kivonulunk, azonban Biden a további tárgyalások helyett pontosan abba az irányba indult el, ami végül az előre megjósolt katasztrófához vezetett, állítja a nemzeti hírszerzés volt igazgatója.

John Ratcliffe arra figyelmeztetett, hogy az amerikai titkosszolgálat tisztségviselői még sokáig nem fogják biztosan tudni, hogy milyen negatív következményekkel járnak Biden tettei – írja a V4NA hírügynökség.

Former Director Of National Intelligence: Joe Biden Is ‘Greatest National Security Threat’ We Face https://t.co/G5uN6lM41P pic.twitter.com/OO8lRH0qHo

Kiemelte, hogy “Afganisztán jelentette korunk legnagyobb vereségét az Egyesült Államok számára, a kudarc pedig életet lehelt világszerte a radikális iszlám mozgalmakba. Azonban ennél sokkal nagyobb aggodalomra ad okot, hogy mit tett Joe Biden a nemzetbiztonságunkkal, amit az afganisztáni katasztrófán túl is rengeteg veszteség ért. Mit gondol, hogyan fog működni a hírszerzésünk a Közel-Keleten és a világ más részein, ahol leginkább az emberi forrásokra támaszkodunk? A nekünk dolgozó ottani emberektől pedig hogyan várhatjuk el, hogy a saját és a családjuk életét is bízzák az Egyesült Államokra, ha azt látják, hogy azokat az embereket, akik együttműködtek velünk, most végzik ki a tálibok Afganisztánban?”.

“Írtam egy cikket arról még igazgatóként, hogy Kína jelenti az Egyesült Államokra a legnagyobb nemzetbiztonsági fenyegetést. Ez így is volt akkor, amikor befejeztem a munkámat. Én vagyok az a személy, akinek a legtöbb információja van arról, hogy Kína továbbra is egzisztenciális veszélyt jelent az Egyesült Államokra. Azonban ha ma írnám meg a cikket, azt mondanám, hogy

jelenleg rövidtávon a legnagyobb nemzetbiztonság fenyegetést Joe Biden és a nemzetbiztonsági apparátus jelenti. Azért vélekedek így, mert az elmúlt nyolc hónapban szó szerint mindent rosszul csináltak, ami Kínát, Oroszországot, Iránt, Afganisztánt és a Közel-Keletet illeti. Ez pedig nagyon komolyan befolyásolja a nemzetbiztonsági helyzetünket”

– mondta Ratcliffe.

Ratcliffe továbbá úgy vélekedett, hogy Joe Biden miatt Amerika pozíciói egyre gyengébbek Kínával, Oroszországgal, Iránnal és az iszlám terroristákkal szemben.

“Mindig azt figyelem, hogy hasonló helyzetben milyen lehetőségekkel voltunk megáldva. Azonban a következő három év egyik legnagyobb kihívása az lesz, hogy van egy elnökünk, aki nem hallgat a hírszerzésre.

Az információink kristálytiszták voltak azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni Afganisztánban, ha feltételek nélkül kivonulunk, azonban Biden a további tárgyalások helyett pontosan abba az irányba indult el, ami végül az előre megjósolt katasztrófához vezetett.

Ez az adminisztráció és a nemzetbiztonsági apparátus folyamatosan rossz döntéseket hoz, és továbbra is figyelmen kívül hagyja az elemzéseket, a beérkező információkat” – tette hozzá.

Ratcliffe megjegyezte, hogy a Biden által előidézett afganisztáni katasztrófa “a gyávaságot demonstrálja a nemzetközi színpadon a szövetségesek és az ellenfelek irányába is”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában