Székelyföld

2017.08.04. 17:27

Bozóttűz pusztít a Hargitán

Mintegy három hektáron gyulladt ki a bozót a Madarasi-Hargita hegycsúcs közelében – jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

A beszámoló szerint egy nehezen megközelíthető hegyoldalon a kivágott fák tuskói és a fiatal csemeték gyulladtak meg, és a tűz egy erdős hegyoldalt is veszélyeztetett. A tűzoltóautók nem tudták megközelíteni a lángokban álló hegyoldalt, ezért a kora délutáni órákban a tűzoltók lapátokkal, seprűkkel próbálták megfékezni a lángok terjedését.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, a Csíkszeredából kivezényelt hivatásos tűzoltóknak a madarasi, madéfalvi és csíkrákosi önkéntes tűzoltók nyújtanak segítséget az oltásban. A délutáni órákban együttes erővel sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen az erdőre, és folyamatban van a tűzfészkek teljes felszámolása. A szóvivő elmondta: a kigyulladt terület a csíkrákosi közbirtokosság tulajdonában van. Hozzátette: a tűzoltók nem jelentették, hogy a lángok a Madarasi-Hargita üdülő- és síközpontjának panzióit, menedékházait is veszélyeztetnék.

Hargita megyében péntekre és szombatra másodfokú, narancs jelzésű hőségriasztást bocsátott ki a román meteorológiai szolgálat. A száraz hőség fokozza az erdőtüzek veszélyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában