Brexit

2020.02.01. 16:42

Brit nagykövet: nem fordítunk hátat Magyarországnak (videó)

Iain Lindsay szerint a brexit nem jelenti a brit-magyar kapcsolatok végét, sokkal inkább új kezdetet. A magyarokat továbbra is szívesen látják a szigetországban.

Budapest, 2017. március 7. Iain Lindsay brit nagykövet beszédet mond az Európa egy Brexit után címû konferencián a fõvárosi Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2017. március 7-én. A rendezvényt a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány szervezte. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Iain Lindsey magyarországi brit nagykövet péntek este magyar nyelvű " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videóüzenetben osztotta meg gondolatait a brexit kapcsán. Bizakodva tekint a jövőbe, szerinte a két országnak a továbbiakban is az évszázados brit-magyar kapcsolatok kiterjesztésén és elmélyítésén kell munkálkodnia.

A nagykövet arra is kitért, hogy az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok érdekében sikerült olyan megállapodást kötniük az Európai Unióval, amely továbbra is garantálja jogaikat. Mivel a magyar diákok körében a harmadik legnépszerűbb célország Nagy-Britannia, ezentúl is várják az odaérkezőket, hogy még szorosabbra fűzzék a kulturális és tudományos kapcsolatokat.

Végül arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország között szoros a kereskedelmi és a beruházási partnerség, valamint számos közös kihívással kell szembenézniük a védelem-, biztonság- és külpolitika terén is.

Borítókép: Iain Lindsay brit nagykövet beszédet mond az Európa egy Brexit után című konferencián a fővárosi Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2017. március 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában