Ország-világ

2021.08.06. 09:49

Csaknem kétszáz esetben avatkoztak be a tűzoltók országszerte

A csütörtöki vihar miatt legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kértek segítségét, de számos bejelentés érkezett Hajdú-Bihar megyéből is.

A csütörtöki vihar miatt 189 esetben avatkoztak be a tűzoltók, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kértek segítségét, de számos bejelentés érkezett Hajdú-Bihar megyéből is – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy Békés megyében volt a legtöbb „esemény”, ott 113 alkalommal kellett segíteniük a tűzoltóknak. Csongrád-Csanád megyében harmincegyszer, Hajdú-Bihar megyében pedig tizenkétszer avatkoztak be a szakemberek.

A különböző esetek közül kiemelték, hogy harmincegyszer kellett a viharban megrongálódott épületeknél beavatkozniuk: Békés megyében tizenkilenc ilyen helyszín volt, Hajdú-Bihar megyében egyetlen településén, Komádiban kilenc lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a vihar.

Az ország keleti és középső részében csak elszórtan, mintegy harminc helyszínen voltak „események” – közölte az OKF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában