dicső négy év

2020.11.14. 22:45

Donald Trump több tízezer híve vonult fel Washingtonban

Szívmelengető látni azt a hatalmas támogatást – írta Twitter-üzenetében az elnök.

Donald Trump több tízezer híve vonult fel szombaton az amerikai fővárosban, Washingtonban, az amerikai elnök elmúlt négy éves tevékenységét dicsőítve, illetve a választási csalások kivizsgálását követelve – írja a Magyar Nemzet. „Még négy évet!” – kiáltották a tüntetők. Bár Trump nem vett részt a megmozduláson, konvoja elhaladt a menet mellett, az elnök az ablakból integetve köszöntette híveit. „Szívmelengető látni azt a hatalmas támogatást” – írta Twitter-üzenetében az elnök, aki a november 3-i elnökválasztáson 73 millió szavazatot szerzett, tízmillióval többet, mint négy évvel ezelőtti győzelme idején, úgy tűnik azonban, mégsem eleget ahhoz, hogy újraválasszák.

A választásokat elcsalták tőlünk! Állítsuk meg a csalást! – szólalt fel Courtney Holland konzervatív aktivista a szombati felvonulás során, utalva a Trump által hangoztatott vádakra is, melyek szerint a koronavírus-járvány miatt több tízmillió választópolgárra kiterjesztett levélszavazás során visszaéléseket követtek el a demokraták. A hivatalban lévő elnök nem hajlandó elismerni, hogy Joe Biden nyerte meg a választást, több államban perkeresetet nyújtott be pártja a szavazatok újraszámolását, illetve a visszaélések kivizsgálását követelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában