szankciók

2019.02.22. 06:21

Élelmiszersegélyt kér Észak-Korea

Mintegy 1,4 millió tonna élelem fog hiányozni idén a lakosság ellátásából, és emiatt csaknem a felére kell csökkenteni a fejadagokat.

Észak-Korea élelmiszersegélyt kér a nemzetközi szervezetektől, mert mintegy 1,4 millió tonna élelem hiányozni fog az idén a lakossága ellátásából, és emiatt csaknem a felére kell csökkentenie a fejadagokat.

Ez szerepel abban az emlékeztetőben, amelyet az ország ENSZ-nagykövete nyújtott be a világszervezetnek. Mint írta, az ENSZ-szankciók is hozzájárulnak ehhez a súlyos helyzethez, de okozói súlyos természeti katasztrófák is.

Az emlékeztetőn a Reuters szerint nincs keltezési dátum, viszont a hírügynökség felhívja a figyelmet arra, hogy a dokumentum nem sokkal Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozója előtt látott napvilágot.

A találkozón szó lesz a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről, és annak tisztázásáról, hogy ez mit jelent. Az Egyesült Államok követeli, hogy Phenjan hagyjon fel atomfegyverprogramjával, amely fenyegeti őt, Észak-Korea viszont azt akarja elérni, hogy oldják fel az ellene szóló büntetőintézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában