Ország-világ

2020.10.13. 11:24

Elemző: büntetik a választók a nemzeti érdekekkel szemben álló politikát

Az ellenzék a koronavírus-járvány elleni védekezés során folyamatosan támadta a kormány járványügyi intézkedéseit, és nemzetközi fórumokon járatta le Magyarországot – mondta a XXI. Század Intézet elemzője.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a választók büntetik a magyar nemzeti érdekekkel szemben álló politikát, ezért csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága.

Az elemző kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az ellenzék a koronavírus-járvány elleni védekezés során folyamatosan támadta a kormány járványügyi intézkedéseit, és nemzetközi fórumokon járatta le Magyarországot. Szerinte ez hozzájárult ahhoz, hogy a szerencsi időközi választáson „leszerepelt az ellenzéki együttműködés.”

Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videófelvételével kapcsolatban úgy vélekedett: a képviselő a felvételen elismeri, hogy az ellenzéki politikusok álhírek tucatjait keltették nemzetközi fórumokon a járvány első hullámakor.

Nem valószínű, hogy az ellenzék emiatt számon kéri a képviselőt, helyette kivárják, hogy elüljön a botrány. A választók azonban nem felejtenek, ha ezentúl Donáth Anna nyilatkozik, a nyilvánosság tudja majd, mi a motivációja – mondta Deák Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában