Járvány

2020.10.10. 17:14

Elkapta a koronavírust az Európai Bizottság egyik tagja is

Koronavírusos az Európai Bizottság egyik tagja, Marija Gabriel. Ezt ő maga jelentette be szombaton. A bolgár politikus az eddigi legmagasabb rangú brüsszeli tisztségviselő, aki elkapta a vírust.

A kutatásért és innovációért felelős biztos már hétfőn bejelentette, hogy karanténba vonul, miután stábjának egyik tagja megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal.

A bolgár politikus első tesztje hétfőn még negatív eredményt hozott, a második azonban már kimutatta a kórokozó jelenlétét a szervezetében. Közölte, továbbra is otthonában tartózkodik, követi a szabályokat. Mindenkit arra intett, hogy óvja egészségét.

A 27 tagú Európai Bizottság székhelye Brüsszelben van, és a belga főváros jelenleg a koronavírus-járványtól egyik leginkább sújtott város Európában Madrid és Párizs mellett írta az AFP francia hírügynökség.

A bizottság elnöke, Ursula von der Leyen hétfőn rövid időre szintén karanténba vonult, miután közeli kapcsolatba került egy fertőzöttel, de tesztjei negatív eredményt hoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában