Ország-világ

2020.07.19. 11:01

Előállítottak egy férfit a nantes-i katedrálisban keletkezett tűzzel kapcsolatban

Előállított egy ruandai migráns férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt – közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész.

A 39 éves ruandai migráns férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek „a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit” – mondta az ügyész.

Az Origo szerint egyelőre annyit lehet tudni róla az életkorán kívül, hogy néhány éve érkezett Franciaországba, a templomban lakott és vitája volt a rendőrséggel, mert a tartózkodási engedélyét nem akarták meghosszabbítani.

A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is.

Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.

A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagyorgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.

2019. április 15-én a francia főváros jelképének számító Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűzvészben leégett az épület tetőzete, és leomlott a huszártorony is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában