Helyrehozhatatlan vétség

2018.07.17. 05:56

Ember hibájából zuhant le a gép Kubában

A Global Air mexikói légitársaság szerint emberi hiba okozta a május 18-i havannai repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben 112 ember vesztette életét.

A Mexikóvárosban elvégzett vizsgálat azt állapította meg, hogy a pilóták túlságosan meredek szögben akartak felemelkedni a felszálláskor, de ehhez nem volt elég a hajtóművek teljesítménye, és ez okozta a katasztrófát – közölte a vállalat helyi idő szerint hétfőn, Mexikóvárosban.

A Boeing 737-200 típusú gépet a Cubana de Aviación kubai légitársaság bérelte. Az adatrögzítők vizsgálatát a mexikói polgári repülésügyi hatóságok végezték el.

A repülőgépen 113-an voltak, amikor lezuhant. A balesetet egyetlen ember élte túl. A hatfős legénység mexikói volt, a többi áldozat öt kivételével kubai.

A kubai légitársaság általában bérelt repülőgépeket használ, mert az amerikai kereskedelmi embargó miatt körülményes a vásárlás, különösen a pótalkatrészek esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában