hatalmas károk

2017.09.08. 23:40

Emelkedett a mexikói földrengés halálos áldozatainak száma

Ötvennyolcra emelkedett a Mexikó déli partvidékét helyi idő szerint csütörtök éjfélkor megrázó, nagy erejű földrengés halálos áldozatainak száma.

A helyi polgári védelem tájékoztatása szerint Oaxaca államban 45 ember vesztette életét, további tízen Chiapas államban, három másik ember pedig Tabascóban halt meg.

A 8,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb volt Mexikó elmúlt százéves történelmében. A földrengés kiinduló pontja a guatemalai határ közelében volt, mintegy 100 kilométerre a partoktól, a tengerfenék alatt mintegy 70 kilométeres mélységben. A térséget órákon át több erős utórengés rázta meg.

A földmozgás erejéről árulkodik, hogy az ezer kilométerre lévő Mexikóvárosban is megremegtek az épületek, és rengetegen pizsamában rohantak ki az utcára az éjszaka közepén. A hatóságok szökőárriadót is kiadtak, és érkezett is egy nagyjából egy méter magas hullám, de jelentősebb károkat nem okozott. Átmenetileg 1,8 millió ember maradt áram nélkül, és Mexikó legalább 11 államában elmaradt pénteken a tanítás, mert az épületeket statikusokkal vizsgáltatták át, hogy biztonságosak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában