Ország-világ

2020.08.29. 22:25

Érdemi előkészítés nélkül vezette be a biciklisávokat Karácsony

Wintermantel Zsolt szerint ez az intézkedés egy akaratos és átgondolatlan politikai terror.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik kerékpárral hivatalának átadás-átvételére 2019. október 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

– Tulajdonképpen Karácsony úgy vezette be a biciklisávokat, mint egy pilóta, aki a vaksötétben, radar és bármilyen navigáció nélkül próbál leszállni egy általa nem is ismert leszállópályára – közölte Facebook-posztjában Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere, jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának tagja – írja a Magyar Nemzet.

Hozzátette: a BKK igazgatótanácsában megdöbbenve hallgattam, hogy semmilyen forgalomszámlálási adat nem állt rendelkezésre a főváros szakcégének, mielőtt bevezették volna ezeket az intézkedéseket.

Wintermantel, aki közlekedésmérnöki végzettségű, úgy fogalmazott: „Ténylegesen azt látjuk, hogy Mekk mester kezdett el intézkedni”. A szakember szerint ahogy egy házat is az alapjával kell kezdeni felépíteni, úgy a városi közlekedésben is a kívánt célokat ütemesen és egymásra építve kell elérni.

– Az agglomerációból befelé érkező autóforgalom megállítása nélkül, a városhatároknál szükségesen kialakítandó intermodális csomópontok megépítése nélkül, az elővárosi vasút fővárosi közlekedésbe integrálása, a közösségi közlekedés érdemi javítása nélkül ez az intézkedés továbbra is csak egy akaratos és átgondolatlan politikai terror. Teszem hozzá, a nyilvánosság és bármilyen konzultáció kizárásával! – írta Wintermantel.

A témát annak kapcsán hozta fel a BKK igazgatóságának tagja, hogy „Kürti Gábornál, a Magyar Kerékpáros Klub elnökénél bekapcsolódott a vészjelző” Wintermantel „sárga csíkos terror” kifejezése kapcsán. A szakember kiemelte, hogy mint az elmúlt 17 évben mindig, most is a közösségi közlekedés elkötelezett képviselője, ám véleménye szerint Karácsony Gergely főpolgármester „hirtelen ötlettől vezérelt, mindenféle előkészítési munka nélkül, egyik napról a másikra bevezetett kerékpársávjai többet ártottak a kerékpáros közlekedés ügyének, mint amennyit vélhetően politikai haszonként remélt elkönyvelni”.

– Kürti Gábornak is meg kell értenie, hogy ha politikai konszenzust akar, és valóban általam is elismert módon tényleges eredményeket kíván elérni, akkor fel kell hívnia a regnáló főpolgármester figyelmét, hogy ilyen arrogánsan, a szakmaiságot mellőzve, a partnereket kizárva nem fog eredményt elérni, sőt árt az ügynek! – üzent Wintermantel a kerékpáros klub elnökének.

A teljes bejegyzés:

Borítókép: Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik kerékpárral hivatalának átadás-átvételére 2019. október 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában