Ország-világ

2021.08.08. 18:11

Erődemonstrációt tart a DK

A szokott módon minden alkalmat megragadnak, hogy a kormány rendelkezéseivel szembemenjenek.

Az ellenzéki előválasztásra július 26-tól augusztus 15-ig lehet jelölteket állítani, mára pedig letelt a jelöltállítási időszak kétharmada – írja a Magyar Nemzet.

Mint kiderült, mostanáig országosan a Gyurcsány-párt állította a legtöbb képviselőjelöltet, szám szerint 57-et,

az ő jelentkezésüket pedig már az ellenzéki pártok delegáltjaiból álló Országos Előválasztási Bizottság is elfogadta – adta hírül vasárnap a Demokratikus Koalíció. A párt közleményében továbbá azt hangoztatta, hogy a következő napokban újabb DK-s képviselőjelöltek fognak regisztrálni, hogy aztán már az augusztus 23-án induló ajánlásgyűjtési időszakra készüljenek.

Amellett, hogy Gyurcsányék gőzerővel készülnek a 2022-es országgyűlési választásokra, a szokott módon minden alkalmat megragadnak, hogy a kormány rendelkezéseivel szembemenjenek. Gy. Németh Erzsébeték már a Nemzeti hitvallás ellen is lázadnak. Az alaptörvény elfogadásának tizedik évfordulója alkalmából sem függesztik ki ezt a részt a közintézményekben, annak ellenére, hogy a kormány ezt elrendelte, inkább egy Bibó-szöveget tesznek ki.

Gy. Németh közölte:

a DK politikusai által vezetett kerületekben, városokban és kistelepüléseken nem hajlandóak megünnepelni az egypárti fideszes alaptörvényt.

Ehelyett Bibó Istvánra és szellemi örökségére emlékezve szeretnék megmutatni, hogy Magyarország alig több mint tíz év alatt milyen távol került attól a céljától, hogy szabad, európai demokrácia legyen. Emellett ígértet tettek arra is, hogy

2022 után az európai magyarok és demokraták ki fogják hajítani az alaptörvényt a szemétbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában