ítélet

2020.11.02. 14:59

Fegyházbüntetés a férjét meggyilkoló nőnek

A döntés nem jogerős.

A Debreceni Törvényszék hétfői tárgyalásán 12 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a nőt, aki különös kegyetlenséggel megölte balmazújvárosi otthonukban idős, korlátozottan cselekvőképes férjét – áll a Debreceni Törvényszék közleményében.

Az ítéletben elhangzott, a 64 éves nő az utóbbi időben rendszeresen alkoholizált, 70 éves férjével pedig naponta vitába keveredett.

2018. október 7-én alkalmi munkából tért haza ittasan a nő, amikor meglátta, hogy férje is ivott. Kérdőre vonta férjét, majd vitatkozni, dulakodni kezdtek az előszobában. A férfi elesett, az asszony felkapott egy piszkavasat, amivel ütötte és megszurkálta a férjét. A vádlott más szúró eszközzel is sérüléseket okozott.

A nő, miután látta, hogy férje mozdulatlanul fekszik a padlón, a piszkavassal megpróbálta behúzni a szobába, ám a magatehetetlen férfit nem tudta megmozdítani, így az egész éjjel ott feküdt, és kihűlés miatt meghalt.

A nő másnak reggel a szomszédoktól kért segítséget, akik a központi segélyhívót értesítették.

Dr. Virágh Pál bírói ítéletében kiemelte a közeli hozzátartozó sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményt, aminek következtében 46 szúrt sérülés keletkezett.

A döntés nem jogerős, az ügyész és a vádlott tudomásul vette azt, míg a vádlott védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában