Ország-világ

2021.09.28. 09:58

Fekete-Győr Gyurcsány receptje alapján építené le az oktatást

Tömeges iskolabezárást tervez a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Budapest, 2019. október 13. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke kijön a szavazófülkébõl az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Momentum miniszterelnök-jelöltjének a Mérce Facebookon közzétett vitaműsorában hangoztatott elképzelései kísértetiesen hasonlítanak a Gyurcsány-kormány intézkedéseihez, amelynek eredményeképpen több száz településen szűnt meg a helyi iskola – közölte a Mediaworks Hírcentrum.

Fekete-Győr a műsorban úgy vélte, hogy „jelenleg túl sok az iskola Magyarországon és túl kevés a tanár”. Ezért a Momentum-elnök megszüntetné az általa ramaty minőségűnek nevezett „falusi iskolák” felső tagozatos képzéseit, amelyeket a járásközpontokba tenne át, mert szerinte csak ott van angol- és informatikatanár, valamint „európai uniós ismeretet” oktató szakember.

Később Fekete-Győr András mégis elismerte, hogy európai összehasonlításban hazánkban nem sokkal kevesebb a tanár, mint máshol, sőt itthon tíz gyerekre több tanár jut, mint például a dánoknál vagy a franciáknál. Érdemes megjegyezni, hogy a pártelnök beszélgetőpartnerei is szóvá tették, hogy az elképzelése jelentős pluszterhet róna a szülőkre.

Emlékezetes: amellett, hogy 2007-ben és 2008-ban Gyurcsány kormánya több mint 381 településen vonta meg a diákoktól a helyben tanulás lehetőségét, mintegy tizenötezer tanárt is elbocsátottak, s egyhavi teljes bért is elvettek a pedagógusoktól. Százmilliárdokat vontak el az oktatástól, a településeket pedig 1300 milliárdos adósságba hajszolták az általuk „megreformált” oktatási rendszerrel. Közel háromszáz óvodát is bezártak, s nagyjából 1200 óvónő veszítette el a munkahelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában