Ország-világ

2021.09.09. 20:22

Feljelentést tett támadói ellen a Jobbik fórumán letepert férfi

A volt országgyűlési képviselő elmondta, szerinte mi történt Jakab Péter rendezvényén.

Nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Rubi Gergely, akit a Jobbik hajdúhadházi utcafórumán a párt emberei fojtófogással földre vittek. A volt országgyűlési képviselő elmondta, szerinte mi történt Jakab Péter rendezvényén.

Egyértelmű, hogy Jakab Péter hazudik

– reagált a Magyar Nemzetnek Rubi Gergely a Jobbik válaszára, valamint a párt elnökének azon bejegyzésére, melyben a hajdúhadházi utcai fórumon történtekről írt. Jakab Péter többek közt az írta: a fórumon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni.

Jakab Péterék kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő a fegyverviseléssel – állította a párt egykori országgyűlési képviselője, akit a Jobbik emberei fojtófogással vittek földre az utcai rendezvényen.

Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől 50-60 méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk.

Az egyik Jakab-csicska odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon-kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre.

Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – kezdte Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője.

Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni”, közben jött egy másik srác, aki elkezdett fenyegetőzni. – Rám lett kihegyezve az egész akció. Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta.

Utána már gyülekeztek körülöttünk a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egy testőr megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni. Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak.

Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt. A srác métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre Rubi Gergely.

Hangsúlyozta: megengedhetetlen ez az agresszív magatartás. – Ha be is kiabáltam, az az én szabad véleménynyilvánítási jogom, amit így toroltak meg – mondta. Rubi hozzátette: legalább hat tanúja van, mind hajlandó a bíróságon megjelenni és igazolni állítását.

Jelezte,

a rendőrök egyébként Hajdúböszörményben kapták el a támadókat, ott az egyik sofőrnek, a másik technikusnak, a harmadik testőrnek mondta magát.

Mindezek után feljelentést tettem a rendőrségen – mondta a volt jobbikos politikus.

Megítélése szerint

Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában