hűtlen kezelés

2017.08.25. 20:02

Fellebbezett az orosz sztárrendező

Ügyvédje azzal érvelt, hogy a sztárrendezőre számos befejezetlen feladat vár, a színházak és egy általa forgatott játékfilm számít a munkájára.

A védelem fellebbezést nyújtott be Kirill Szerebrennyikov rendező hűtlen kezelés vádja miatti házi őrizete ellen – jelentette be pénteken a moszkvai illetékes bíróság.

A bíróság illetékese hozzátette, hogy a fellebbezés tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki.

A moszkvai bíróság szerdán elutasította a védelem óvadék ellenében szabadlábra helyezési kérelmét és házi őrizetbe helyezte október 19-ig az orosz sztárrendezőt, akit 68 millió rubel (mintegy 300 millió forint) elsikkasztásával vádolnak.

A bíróság döntése alapján a rendező nem hagyhatja el Moszkvát, lakhelyét, nem járhat be a színházba és nem vehet részt semmilyen filmforgatáson.

Szerebrennyikov 2011-ben dolgozta ki a kortárs művészetek népszerűsítését célzó Platform nevű kulturális programot, amelynek megvalósítására az orosz kulturális minisztériumtól 2011 és 2014 között több mint 214 millió rubel költségvetési támogatást kapott. A vádirat szerint a program megvalósítása során saját céget hozott létre és fiktív szerződéseket kötött, amelyek leple alatt nem kevesebb, mint 68 millió rubelt használtak fel jogtalanul a szövetségi költségvetésből.

A Platform ügyében indult büntetőeljárás során korábban őrizetbe vették Alekszej Malobrodszkijt, a moszkvai Gogol-központ egykori igazgatóját, producert és Szerebrennyikov cégének két könyvelőjét. Egyikük, Nyina Maszljájeva a moszkvai bíróságon Szerebrennyikovot nevezte meg a sikkasztási értelmi szerzőjeként.

A rendező tagadja a vádat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a hatóságokkal az ügyben. Ügyvédje azzal érvelt, hogy a sztárrendezőre számos befejezetlen feladat vár, a színházak és egy általa forgatott játékfilm számít a munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában