Járvány

2021.03.07. 07:04

Feloldották az egyhetes zárlatot az új-zélandi Aucklandben

Véget ért az új-zélandi Aucklandben vasárnap a koronavírus-járvány miatt elrendelt egyhetes zárlat, néhány járványügyi rendelkezés azonban továbbra is érvényben maradt.

A zárlatot Jacinda Ardern miniszterelnök rendelte el az 1,7 milliós Aucklandban, miután kiderült, hogy egy ember egy héten át járt-kelt szabadon a városban, nyilvános rendezvényeken vett részt, miután kapcsolatba került egy karanténban lévő fertőzött családdal, és pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Jóllehet egészségügyi hatóságok vasárnap azt közölték, nem bukkantak újabb fertőzésre, több járványügyi rendelkezés érvényben maradt, egyebek közt továbbra is kötelező a maszk használata a tömegközlekedési eszközökön.

Az új-zélandi kormány részéről jelezték, elképzelhető, hogy pénteken a mostani korlátozásokat is feloldják, ha addig nem találnak újabb fertőzöttet.

Auckland február közepén is háromnapos karanténban alatt volt, miután egy háromfős család tagjainál kimutatták a koronavírus gyorsan terjedő brit mutációját.

Új-Zéland a járványkezelésben az egyik legsikeresebb a fejlett országok között, sikerült megfékeznie a betegség tömeges elterjedését, így az élet jórészt visszatérhetett a normális kerékvágásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában