szent andrás napja

2018.11.29. 06:30

Fényárban fog pompázni a Lánchíd

A skót nemzeti lobogó színeit megjelenítve kék-fehér díszkivilágítást kap pénteken és szombaton a Lánchíd, Skócia nemzeti ünnepének, Szent András napjának a tiszteletére.

Az ünnepi fényfestés bekapcsolása alkalmából Iain Lindsay brit nagykövet skót nemzeti viseletben ünnepi köszöntőt mond a Lánchíd pesti hídfőjéhez közeli Eötvös téren péntek délután. A skót dudaszóval kísért rövid ünnepség minden érdekelődő számára nyitott – olvasható a Brit Nagykövetség közleményében.

Az ünnepi fényfestés Duncan Graham, a Magyarországon élő skótokat tömörítő Szent András Egyesület (Saint Andrew's Association) és Iain Lindsay brit nagykövet kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat hozzájárulásával, a Brit Nagykövetséggel együttműködésben valósul meg, és két napig, pénteken és szombaton délutántól éjfélig lesz látható.

Azért ezen a helyszínen tartják a megemlékezést, mert a Lánchíd, majd később a budai Váralagút építési munkálatait Clark Ádám edinburghi születésű skót mérnök irányította, kollégája és névrokona, William Tierney Clark angol mérnök tervei alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában