Járvány

2020.09.20. 13:10

Ferenc pápa: lélekben tovább folytatódik a kongresszusra való felkészülés

A Magyarországon esedékes, de a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés folytatását szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren tartott beszédében.

A katolikus egyházfő emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezése a világjárvány előtti tervek szerint Budapesten szeptemberre volt kitűzve. Az eredeti program szerint éppen szeptember 20-án ért volna véget.

A nemzetközi találkozót a járvány miatt egy évvel elhalasztották, jövőre

szeptember 5. és 12. között tartják meg a magyar fővárosban.

Az 52. alkalommal megrendezendő kongresszus kiválasztott témája az oltáriszentség.

A kongresszusra emlékezve

Ferenc pápa köszöntötte a magyar katolikus egyház tagjait és a magyarországi hívőket,

valamint mindazokat, akik a pápa szavai szerint hittel és örömmel várták a vallási eseményt.

Pápai lakosztályának Szent Péter térre néző ablakából szólva, szokásos vasárnapi beszédében Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy „lélekben együttesen tovább folytatódik a kongresszusra való felkészülés az oltáriszentségben találva meg az egyház forrását és küldetését”.

Ferenc pápa szavait több százan hallgatták, szájmaszkos hívők és turisták, akik a májusban újranyitott Szent Péter téren most vasárnap voltak a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában