felrúgott társadalmi béke

2020.06.05. 13:36

Fidesz: a gyöngyöspatai iskolaperben a jog nem találkozott az igazsággal

Az, ami Gyöngyöspatán megtörtént, nem történhet meg a jövőben az ország más vidékein – szögezte le a térség országgyűlési képviselője.

Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes képviselője úgy fogalmazott: az igazsággal nem lehet vitába szállni, de a jogon lehet és kell is változtatni, ha az szembe megy az igazsággal. Az, ami Gyöngyöspatán megtörtént, nem történhet meg a jövőben az ország más vidékein – szögezte le.

Nem történhet meg, hogy Soros-szervezetek szegregáció ürügyén, cigány embereket felhasználva, pénzszerző akciókat indítanak, felrúgják a társadalmi békét és településeket sodornak a csőd szélére

- hangsúlyozta Horváth László.

A képviselő kifejezte azon szándékát, hogy ne részesülhessenek pénzjutalomban azok sem, akik több száz vagy akár több ezer órát hiányoztak az iskolából, erőszakosan félelemben tartották és bántalmazták a környezetükben élőket.

A politikus elmondta, csütörtökön törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben azt kezdeményezi: a jövőben a hasonló iskolai perekben a bíróság ne ítélhessen meg pénzbeni kártérítést. Ha valakit az oktatásban ért hátrány, akkor ezt a hátrányt oktatással és képzéssel kell orvosolni – mondta Horváth László, hozzátéve: a jognak találkoznia kell az igazsággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában