az ellenzék támadása

2017.12.27. 13:54

Fidesz: az ellenzék megakadályozná a családok előrelépését

Az ellenzéki pártok sorra leszavazzák és támadják a kormány családokat segítő intézkedéseit – jelntette ki Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A szóvivő úgy fogalmazott: a jövő évi választás tétje az is, hogy a kormány meg tudja-e védeni a magyar családokat és az őket segítő támogatásokat,

„vagy újra ugyanazok kerülnek hatalomra, akik amit csak lehetett, elvettek a magyar családoktól, létbizonytalanságba taszították és magukra hagyták őket a gyermeknevelésben, az otthonteremtésben és az iskoláztatásban”.

Hozzátette: „A baloldalon ráadásul ugyanazok készülődnek, akik kormányzásuk alatt sorozatos megszorításokkal sújtották a magyar családokat”.

Kijelentette, „Gyurcsány és a szocialisták elvették a családi adókedvezményt, eltörölték a hároméves gyest és az otthonteremtési támogatásokat”, továbbá „büntették” a kisgyermekes anyákat azzal, hogy választaniuk kellett a munka és gyermekük között, miközben bölcsődei férőhelyek ezrei szűntek meg.

Az ellenzéki pártok emellett nyíltan támadják a családi adórendszert, holott az havi szinten több tízezer forinttal növeli a családok jövedelmét, a legalacsonyabb keresetűeknek, illetve a nagycsaládosoknak gyakorlatilag nem kell adót fizetniük – mondta.

A kormánypárti politikus szerint az ellenzék azt sem szavazta meg, hogy januártól tovább emelkedjen a kétgyermekesek adókedvezménye, emellett azt sem támogatták, hogy a kabinet többet tudjon költeni a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre és a tankönyvellátásra.

Emlékeztetett, a kormány lépéseinek köszönhetően azonban januártól még több támogatásra számíthatnak a magyar családok. Példaként említette, hogy tovább emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, egy évvel hosszabb lesz a diplomás gyed, a harmadik gyermek születésénél csökkenthetővé válik a jelzáloghitel, gyermekvállaláskor felfüggeszthető lesz a diákhitel törlesztése, kedvezőbb lesz a lombikprogram, folytatódik a gyed extra, a bölcsődefejlesztések, továbbra is lesz fiatal házasok adókedvezménye, valamint jövőre a rendszerváltás óta a legtöbb pénzt fordítják az ingyenes gyermekétkeztetésre és tankönyvellátásra.

Halász János kérdésekre válaszolva elmondta, minden iparágban, így a médiában is fontosnak tartják a magyar nemzeti tulajdon arányának emelkedését. Megjegyezte, a „Soros-birodalom” dollármilliárdokat költ különböző médiumok, így például magyar szerkesztőségek befolyásolására, amelyek a migrációt pártoló cikkeket jelentetnek meg.

A Fidesz-frakció szóvivője „ócska hazugságoknak” nevezte a Kósa Lajos családjának agrárberuházásáról szóló sajtóhíreket, továbbá elfogadhatatlannak minősítette, hogy „Gyurcsány Ferencék most is a határon túli magyarok ellen uszítanak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában